Привіт всім!
1) Якщо будете на присязі, посміхайтесь і постарайтесь бути спокійним, особливо уважно вслухайтесь в питання блондинки, вона ще та стерва, 12 числа , після того як прешедінте(головуюча) Юлія Маліна Чьобану (чорненька) задавала прості і зрозумілі питання і відпускала то блонда завалюваляа лиш їзза одного незрозумілого питання, це вона походу та колишня голова Моніка, лиш зараз її понизили мабуть того і біситься.
2)Якщо все ж завалили і запрошують в інший зал, то НЕ підписуйте ті дві бумажки "Proces verbal", там зазначається що вам було відмовлено в складанні присяги по причині що ви не взмозі скласти бо не знаєте мови, але так вчиняти вони не мають права, вони повинні дати вам змогу прочитати присяку, і якщо не зможете прочитати/промовити присягу то тоді лиш можуть складати той "Proces verbal".
Стаття 11 закону про громадянство Румунії №21/1991 передбачає що ті що відновлюють собі рум.громадянство, як нащадки колишних громадян Румунії, НЕ повинні складати іспит з знання мови,культури истории та конституції, або знати мову на якомусь певному рівні, для цього і була створена ця 11 стаття. Але працівники АНЧ нехтують законом і користуються тим що люди не мають достатьньої їнформації, не будуть брати адвоката і подавати в суд бо то теж рік продлиться, і ще залежить до якого судії попаде справа, е судії що теж кажуть "як ти хочеш стати громадянином не знаючи мови", але стаття 11 закону 21/1991 цього дозволяє , і спецально для таго типу громадян створена, бо не всі нащядки колишніх громадян рум. народились в румунскіх/молдавскіх селах, або мали змогу вчитись в рум. школах.
А в третьому заході цього ж 12 числа всі вже здавали хором і нікого не питали нічого,задовбались мабуть, так що там немає ніяких закономірностей.
Отож якщо попали в другий зал для тих що не знае мови то кажить що "я знаю румунську мову"- "eu știu limba română-єу штіу лімба ромине", "хочу сказати присягу"-"vreu sa spun jurământul - врєу се спун журеминтул"! Вони по закону мають дати змогу сказати присягу. Якщо підпишете той "Proces verbal" означатиме що ви згідні з його змістом, то протокол такий, і треба буде все починати заново.
Всім успіху!!! І вчить хоча б трохи лімбу!