BOBA-PO.Помощь в восстановление румынского гражданства. Румынское гражданство.Румынский паспорт.

Румынское гражданство (ЕС). Паспорт Румынии. Законное Оформление.
Румынский паспорт для украинцев, граждан РФ.
Как получить Румынский паспорт, Гражданство Румынии?

eww
Новачок
Благодарил (а): 2 раза

Re: Румынское гражданство.Румынский паспорт, Гражданство Румынии

Сообщение eww » 10 июн 2015, 16:18

vasyok3 писал(а):Привіт всім.
Разказую одним постом, як було 9.06. *Dopovid*
Я не здав. *dash* Мовою володію слабо.
Отже, було 3 групи людей. В кожній групі всі йдуть по алфавітуі. Як формуються групи хз. (люди які записувались пізніше, теж попадали в 1 групу)
1 група була сформована десь до 10 години. Стояти потрібно ближче до входу, щоб почути, коли кажуть твоє прізвище та ім'я. Коли тебе зачитали, підходиш, показуєш загран. паспорт, розписуєшся і піднімаєшся на 4 поверх.
В 1 групі не здало десь до 30 чоловік.
Я попав в 2 групу в кінці. Піднімаюсь на 4 поверх і тут починається *censored2* , зустрічає тебе охорона, дивиться паспорт і задає кілька питань (звідки ти?, чого приїхав? і ще якісь там...) потім розсаджують всіх по знанню мови (такого ще не було!!!). Малюють карту, хто де сидить, і дають зам. міністру (РИЖОМУ) (щоб знав кого питати!) *censored2*
Щось говорили всім пару хвилин, і почалось...
Важливо! НЕ ВАЖНО ЯК ВИ ПРОЧИТАЄТЕ ПРИСЯГУ!!!
Встаєш і говориш в мікрофон "Еу, Іван Іванов, жур се фіу..." (мікрофон передають по рядах). Маєш акцент - запитають 99%!!! І саме основне - НЕ ХВИЛЮЙТЕСЯ! Тому що натупити дуже легко. А потім викручуватись. Були люди, які знали мову, але перенервувались і не здали, були яким погано було.
Були які не знали читати!!! І здали, бо знали мову!!!
Отже, що питають?
Питання задають різні, як легкі, так і не дуже (як на мене...)
Як вас звати?
Чому бажаєте отримати громадянство?
Скільки вам років?
Із якого ви року?
Одружені?
Діти є?
Скільки років дітям, дружині?
Чим займаєтесь (професія)?
Коли подавали документи? Де?
Яких кольорів прапор Румунії?
Якого кольору стіна? Блузка? Рубашка?
З якого боку кишеня на рубашці?
Рубашка ваша в клітинку?
Який зараз місяць?, Рік?, День?
Який місяць йде посля такого то?
і багато інших... не пам'ятаю всіх...
Підійшла моя черга, встав, прочитав (добре прочитав, із інтанацією). Питає мене чи знаю мову, кажу що вчу зараз, але знаю і розумію. Питає чи я вивчив напам'ять, кажу що так, вивчив! І тут мені - ПАШАПОРТ! Я в шоці! Треба було сказати, що ні!?
Моя помилка в тому, що потрібно було говорити дальше: Чому паспорт? Я знаю румунський!
А я змовчав...
Не повторюйте мою помилку! Боріться, якщо впевнені в собі! А емоції на другий план.
В 3 групі не здало десь 20 чоловік. Разом десь 100 чоловік не здало!!!
Порада: Вчіть мову більше чим потрібно!
От так пройшла моя присяга... жаль...
О і через 6 місяців можна буде знову подавати документи!? Правильно я їх зрозумів?

Текст аматорський. За помилки - сорі.
они зря настолько ужесточают...
можно спросить ваше мнение по некоторым вопросам ?

1) сколько времени вы учили язык ?
2) по вашему мнению сколько времени надо учить язык чтобы знать хорошо (совет тем кому предстоит)(этот вопрос и к Вове тож) ?

3) и вообще, народ, трудно ли учить румынскую лимбу кто учил ?

vasyok3
Новачок
Благодарил (а): 1 раз

Сообщение vasyok3 » 10 июн 2015, 17:41

eww писал(а): они зря настолько ужесточают...
можно спросить ваше мнение по некоторым вопросам ?

1) сколько времени вы учили язык ?
2) по вашему мнению сколько времени надо учить язык чтобы знать хорошо (совет тем кому предстоит)(этот вопрос и к Вове тож) ?

3) и вообще, народ, трудно ли учить румынскую лимбу кто учил ?
1) десь 4-5 місяців...
2) поки сам не зрозумієш, що готовий...
3) англійським володію вільно, а румунський важко дається мені.

Хто, що знає про Венгерське громадянство???

3zzz
Новачок

Сообщение 3zzz » 10 июн 2015, 22:54

Підкажіть хто знає.

Після отримання документу після присяги є два варіанти:
1) отримання свідоцтва про народження в Румунії (Бухарест);
2) через консульство в Україні.
При подачі документів на свідоцтво про народження окрім документу про громадянство необхідно подати купу документів (свідоцтво про народження, паспорт, свідоцтво про шлюб якщо треба і т.д.) (копії нотаріально завірені+їх переводи на румунську нотаріально завірені)
Отож питання.
Переводені документи консульствами Румунії в Україні приймаються:
1) перекладені румунськими перекладачами в Румунії і нотаріально завірені нотаріусами в Румунії;
2) перекладені румунськими перекладачами в Україні (мають ліцензію на переклад Румунської) і нотаріально завірені нотаріусами в Україні;
3) перекладені румунськими перекладачами в Румунії і нотаріально завірені нотаріусами в Україні;
4) перекладені румунськими перекладачами в Україні (мають ліцензію на переклад Румунської) і нотаріально завірені нотаріусами в Румунії.
Який з вищеперелічених варіантів підходить? Чи можливо підходить декілька?

Дякую!

bruno
Зацікавлений

Сообщение bruno » 11 июн 2015, 01:07

BOBA-PO писал(а):
bruno писал(а):а що по закордоноому паспорту не можна вільно рухатись, жити і працювати в країнах ЄС??? лиш бюлетін???
Можно жить , работать он румын с проживанием в Украине вот и вся разница.
тобто виходить, що якщо наразі нема коштів на внутр паспорт то поки можна робити закордонний і спокійно їхати жити і працювати в ЄС??? і ніхто не заверне і не вимагатиме додаткові доки??
послуги адвоката(не громадянство) - кримінал, цивільне, сімейне, трудове, виконавча служба, банки...095-134-28-94

maximus
Зацікавлений
Благодарил (а): 21 раз

Сообщение maximus » 11 июн 2015, 08:28

[quote="bruno"]
Внутренний паспорт нужен если хотите в Украине кататься на машине с европейскими номерами, и если хотите на детей получать мизерное пособие в Румынии, больше смысла нет.
Да и в любой стране в которой вы будете работать, можно получить id card, фактически то же самое что булетин.

Telo
Новачок

Сообщение Telo » 11 июн 2015, 14:16

Друзья, что могу сказать по присяге.... в первую очередь нужно понимать, что в той или иной степени - это лотерея, где шансы на выигрыш увеличиваются с каждым выученным румынским словом. Но, к сожалению, 100% гарантию не дает даже неплохое знание языка, там все очень субъективно и такие факторы, как настроение румынов, которым вы будете читать присягу, к сожалению, имеют довольно большое значение.

По языку: для того, чтобы себя чувствовать более ли менее комфортно, вы должны уметь рассказать про себя все основные данные (как зовут, где/когда родились, где живете, от куда приехали, семейное положение, наличие детей, где/как долго учили румынский язык, где учитесь/работаете), обязательно вы должны ориентироваться во временах года, днях недели, месяцах(например вопрос был "в какое время года жарко"), обязательно надо знать все основные цвета(например были вопросы о цвете рубашки, часто спрашивают цвета флага), желательно знать такие простые вещи как левый/правый, жарко/холодно, перед/после, сегодня/завтра, на самом деле если вы не ответите на один вопрос - это еще не конец, скорее всего, вам зададут еще несколько. Обязательно вы должны уметь вкратце объяснить почему вы хотите получить гражданство и для чего вы приехали. Не лишними будет знания простых фраз вроде "извините, я не понял вопрос, повторите пожалуйста" или "извините я немного нервничаю".

Как человек, который прошел присягу успешно, хочу сказать следующее: да румыны конечно не правы в том, что не дают четкое разъяснение, нужно ли знание языка или нет еще на этапе подачи документов... действительно люди ничего не понимающие, подают документы, ждут несколько лет, тратят деньги, на что-то надеются, а в конце им говорят - извините вы не знаете язык до-свидания! С другой стороны, писать диссертацию никто не заставляет, в 90% случаев вопросы задают на уровне уроков по английскому начальных классов, а когда человек на вопрос "Кыць ань авець?" отвечает "А! Я водитель!" ну тут уже ничем не поможешь... Не надейтесь на фарт, учите лимбу! Пусть она вам лучше не пригодится на присяге, а минимальные знания языка вашего второго гражданства никогда вам не помешают.
Сочувствую всем землякам, кто не смог сдать присягу и удачи тем, кто будет сдавать в будущем!

P.S. если кто есть с одесского форума сделайте копипаст, не хочу регистрироваться, а инфа может кому-то будет полезна.

andyua
Новачок

Сообщение andyua » 11 июн 2015, 16:23

кто знает, слышал что уже в течении пары месяцев всех в Черновцах записывают на 15 сентября, правда или нет? если да то почему так?

maximus
Зацікавлений
Благодарил (а): 21 раз

Сообщение maximus » 11 июн 2015, 16:48

andyua писал(а):кто знает, слышал что уже в течении пары месяцев всех в Черновцах записывают на 15 сентября, правда или нет? если да то почему так?
Последний месяц записывают на 13 октября, почему так, никто не знает.

Іренвиль
Новачок
Благодарил (а): 3 раза

Сообщение Іренвиль » 12 июн 2015, 08:58

Скажіть будь ласка хто робив вже свідоцтво про народження у нас в консульстві в Чернівцях? скільки коштує і як довго чекати? дякую

Іренвиль
Новачок
Благодарил (а): 3 раза

Сообщение Іренвиль » 12 июн 2015, 09:31

maximus писал(а):
Іренвиль писал(а):Скажіть будь ласка хто робив вже свідоцтво про народження у нас в консульстві в Чернівцях? скільки коштує і як довго чекати? дякую
Судя по таксам на сайте цена 100-150 евро. http://www.mae.ro/sites/default/files/f ... r_2014.pdf
По срокам наверно долго, так как диппочта ходит редко, на сайте указано до 6 месяцев.

а це як розуміти? ) În situaţiile în care se solicită şi se efectuează serviciul în regim de urgenţă (pe loc sau în cel mult 48 de ore),
se va percepe o taxă suplimentară de 15 euro.
Ответить