Світлана333 писал(а):Добрий день усім форумчанам. Лише недавно дізналася, що маю право на отримання громадянства Румунії. В інтернеті дуже багато різних фірм, які надають послуги з допомоги на отримання цього громадянства. Також дуже багато інформації про переваги румунського громадянства. У мене два питання: перше: я хочу спробувати отримати громадянство Румунії без посередників, отже: з чого мені почати цю справу? майбуть, зі збору документів. Чи є якісь терміни у цих документів? Я вичитала, що це мають бути копії свідоцтв (про народження, шлюб і т.д), завірених нотаріально, потім перекладених на румунську мову і знову завірених нотаріально. Чи це так? І друге питання: які наслідки будуть на Україні, якщо я згідно закону відмовлюся від українського громадянства ( у мене є нерухомість, як із пенсійним фондом, як зареєструватися на ПМЖ в Україні чи щось подібне, чи не буде проблем із отриманням довідок, наприклад про склад сімї, чи свідоцтвом про народження, про шлюб і т.д. Як мені перереєструватися на роботі в Україні (я поки що працюю офіційно в Україні), які податки мені треба буде сплачувати і т.д. Можливо, хтось уже стикався із цими проблемами, чи всі, хто отримував румунське громадянство, мовчать про це і не повідомляють в державну установу? Буду вдячна всім за відповіді.
Світлана, на ВСІ Ваші питання є відповіді на цьому форумі (в цій же вітці) та на одеському:
http://--реклама--/showthread.php?t=116681&page=1805
Знайдіть час почитати, взнаєте дуже багато подробиць і нюансів. Розповісти Вам все зразу в одному пості нереально. Тим більше Ви хочете робити все самостійно.
Якщо коротко, то для України Ви залишитесь громадянкою України, для Румунії - румункою. Але в Румунії Ви зможете сказати, що Ваше постійне місце проживання (резиденство) Україна. Тоді у Вас буде лише закордонний паспорт. Перереєстровуватись на роботі і т.д. Вам не треба буде. Проблем з отриманням довідок і свідоцтв теж не повинно бути (всі укр. свідоцтва про народження, шлюб будуть дублюватись румунськими документами).
Якщо будуть точкові питання, які Вам незрозумілі після прочитання форуму, задавайте. Вам допоможуть.