Тіну може хотіти і говорити, що йому заманеться, а закон є закон, якщо норма не передбачена, як можна її вимагати. Я чомусь сумніваюсь, що офіційна причина відмови незнання мови. Скоріше там щось інше. А сприводу цих екзаменів які вони проводять, мені чомусь згадується універ в якому я навчався, знаєш розказуй, незнаєш, заплати і тебе запитають те що ти знаєш, а хитрих просто посилають. Корупція вона і в Африці корупція.Iren1989 писал(а):Почитайте про присяги. Причина - незнання мови. Завжди пишуть, що на присягах багато людей не орієнтуються в елементарщині. Деякі умудряються по дорозі в автобусі починати лишень вчити 20-30 питань. А як Ви хотіли? Кожна країна, яка себе поважає, вимагає своєї мови. І так добре, що програма для нас спрощена як по часу, так по мові. Тіну казав на ост. присягах - Емінеску цитувати не треба, елементарний рівень - потрібний.screameon писал(а):От мені просто цікаво, на кожній присязі відмов в отриманні паспорта приблизно 10-15%, це купа людей. Яка офіційна причина відмови? Невже до цих пір ніхто не звертався до суду? Адже законом не передбачена необхідність знання мови?
Звертались. Не допомогло. Їх країна - їх закони.
BOBA-PO.Помощь в восстановление румынского гражданства. Румынское гражданство.Румынский паспорт.
-
- Новачок
Re: BOBA-PO . Румынское гражданство.Румынский паспорт.
-
- Активіст
А я от не сумніваюсь. Тому що абсолютно всі з моїх знайомих здали. БЕЗПЛАТНО. Вони вчили. Також люди, історії яких на форумі читала, здали. Вони теж вчили. З часів повернення Тіну ще ніхто не написав - "Я вчив і не здав". Мені знайомі безпосередньо з присяги розказували як вони здавали і що там відбувалось. Так що форумним страшилкам давно перестала вірити. Ну а як людина вперше починає вчити в автобусі чи приходить до кабінета Тіну з листочком в 20 питань - ну то вибачайте. Вони не проводять там екзамени. Опитування в декілька питань. Екзамени та різні тести то вже для категорії інших громадян, які здобувають громадянство. А ми відновлюємо, тому і вимоги відносно легші.screameon писал(а):Тіну може хотіти і говорити, що йому заманеться, а закон є закон, якщо норма не передбачена, як можна її вимагати. Я чомусь сумніваюсь, що офіційна причина відмови незнання мови. Скоріше там щось інше. А сприводу цих екзаменів які вони проводять, мені чомусь згадується універ в якому я навчався, знаєш розказуй, незнаєш, заплати і тебе запитають те що ти знаєш, а хитрих просто посилають. Корупція вона і в Африці корупція.Iren1989 писал(а):
Почитайте про присяги. Причина - незнання мови. Завжди пишуть, що на присягах багато людей не орієнтуються в елементарщині. Деякі умудряються по дорозі в автобусі починати лишень вчити 20-30 питань. А як Ви хотіли? Кожна країна, яка себе поважає, вимагає своєї мови. І так добре, що програма для нас спрощена як по часу, так по мові. Тіну казав на ост. присягах - Емінеску цитувати не треба, елементарний рівень - потрібний.
Звертались. Не допомогло. Їх країна - їх закони.
Це нічого не змінить, форумний популізм. А от те, що хоче і говорить Тіну якраз і впроваджується в дію.
Як показово, що найбільше паніки на форумі та "борців за права та закони" - це якраз ті, що вчити просто не хочуть. Легше спихнути все на корупцію, упереджене ставлення і т.д
Lieber etwas riskieren, als ewig bereuen, sich nicht getraut zu haben
-
- Новачок
Так вчити нехочеться, тому що часу немає, потрібно крутитись заробляти гроші на прожиття. Немає змоги сидіти годинами вивчати мову. А румунський паспорт ой як потрібен. От маю трохи вільного часу вчу слова далі почну якісь розмовні теми вивчати і т.д. Так знати мову потрібно, це факт...Iren1989 писал(а):А я от не сумніваюсь. Тому що абсолютно всі з моїх знайомих здали. БЕЗПЛАТНО. Вони вчили. Також люди, історії яких на форумі читала, здали. Вони теж вчили. З часів повернення Тіну ще ніхто не написав - "Я вчив рік і не здав". Мені знайомі безпосередньо з присяги розказували як вони здавали і що там відбувалось. Так що форумним страшилкам давно перестала вірити. Ну а як людина вперше починає вчити в автобусі чи приходить до кабінета Тіну з листочком в 20 питань - ну то вибачайте. Вони не проводять там екзамени. Опитування в декілька питань, причому неважкі! Екзамени та різні тести то вже для категорії інших громадян, які здобувають громадянство. А ми відновлюємо, тому і вимоги легші.screameon писал(а):
Тіну може хотіти і говорити, що йому заманеться, а закон є закон, якщо норма не передбачена, як можна її вимагати. Я чомусь сумніваюсь, що офіційна причина відмови незнання мови. Скоріше там щось інше. А сприводу цих екзаменів які вони проводять, мені чомусь згадується універ в якому я навчався, знаєш розказуй, незнаєш, заплати і тебе запитають те що ти знаєш, а хитрих просто посилають. Корупція вона і в Африці корупція.
Це нічого не змінить, форумний популізм. А от те, що хоче і говорить Тіну якраз і впроваджується в дію.
Як показово, що найбільше паніки на форумі та "борців за права та закони" - це якраз ті, що вчити просто не хочуть. Легше спихнути все на корупцію, упереджене ставлення і т.д
Сприводу популізму, то я налаштований цілком рішуче на подання до суду у випадку відмови. Тому і запитую, можливо у когось вже є цей досвід.
-
- Зацікавлений
Хочу подать в консульстве на СОБ, брак в 2011 был. Можно без жены подать?
Жена гражданка другой страны, достаточно заверенных переводов ее паспортов или нужно принести оригиналы?
Жена гражданка другой страны, достаточно заверенных переводов ее паспортов или нужно принести оригиналы?
-
- Зацікавлений
Що поирібно мати на присягу з собою, крім закордонного паспорту, двох фото 3,5 на 4,5, і бумагу із консульства?
-
- Активіст
В консульстве г. Черновцы на СОБ без жены не подадите, если брак был после 15.10.2011... А также нужно документы жены... паспорта и свидетельство о рождении (переводы, заверенные нотариально, и оригиналы).maximus писал(а):Хочу подать в консульстве на СОБ, брак в 2011 был. Можно без жены подать?
-
- Новачок
А в Румунії можна без чоловіка?Ліля писал(а):В консульстве г. Черновцы на СОБ без жены не подадите, если брак был после 15.10.2011... А также нужно документы жены... паспорта и свидетельство о рождении (переводы, заверенные нотариально, и оригиналы).maximus писал(а):Хочу подать в консульстве на СОБ, брак в 2011 был. Можно без жены подать?
-
- Активіст
УкраїнкаЯ писал(а):А в Румунії можна без чоловіка?Ліля писал(а): В консульстве г. Черновцы на СОБ без жены не подадите, если брак был после 15.10.2011... А также нужно документы жены... паспорта и свидетельство о рождении (переводы, заверенные нотариально, и оригиналы).
Думаю, що в Румунії можна без чоловіка...оскільки можна робити і по дорученню...через посередників...
-
- Зацікавлений
Оригиналов жены нет собой. Заверенных переводов недостаточно?Ліля писал(а):В консульстве г. Черновцы на СОБ без жены не подадите, если брак был после 15.10.2011... А также нужно документы жены... паспорта и свидетельство о рождении (переводы, заверенные нотариально, и оригиналы).maximus писал(а):Хочу подать в консульстве на СОБ, брак в 2011 был. Можно без жены подать?
И ее нужны два паспорта, внутр и загран?
-
- Новачок
Был в консульстве в Черновцах, подавал документы на СОР. Румынский знаю плохо, но попасть во внутрь удалось. Заранее распечатал письмо, что пришло с econsulat ro, показал охраннику, что я пришел вовремя, зашел в коридор, охранник сказал подождать в зале. Ждал пол минуты где-то, открылись жалюзи в первом окошке с права, девушка назвала мою фамилию и имя, походу я у них уже в базе был, что должен прийти в конкретное время. И показала, чтобы я подошел к окошку с боку, где фотоаппараты стоят и места для фото. Дал документы, оригиналы она вернула чертификат де четацение, пашапорты и так далее, а ксерокопии и переводы заверенные у нотариуса оставила. Написал ей на бумажке свой телефон, постоял там минут 10, девушка дала мне бумажку с датой, мол кода прийти. Короче ровно через 3 месяца , но могут перезвонить или написать на эмейл если раньше будет готово. Потом пошел на выход, сказал охраннику ам терминат и тот указал мне на дверь, что я могу идти. В общем вышел мне СОР 640грн, перевод и нотариальные услуги и гарантированный срок 3 месяца.
С телефонами у них новая тема, их либо дома оставлять, в машине или кому-то дать в руки из знакомых, оставлять телефон на подоконнике нельзя, в этом у меня был казус с охранником, но он лояльно ко мне отнеся и вытерпел меня, плохо знающего лимба ромыне.
С телефонами у них новая тема, их либо дома оставлять, в машине или кому-то дать в руки из знакомых, оставлять телефон на подоконнике нельзя, в этом у меня был казус с охранником, но он лояльно ко мне отнеся и вытерпел меня, плохо знающего лимба ромыне.