Незнакомка писал(а):Краще переключіться на вивчення конститутиціі,бо вас змусять її перекладати, а не тратьте сили на занудні прискіплювання до слів. Витяг із закону( переклад) в лапках, все інше- слова автора, тобто мої, а я маю свою думку по цьому питанню. Я висловила свою думку, що до негативного патякання язиками в адрес країни, громадянство якої ви просити.Iren1989 писал(а):
Ви написали про критику, тому я й уточнила) Критика та приниження по культурному/етнічному/расовому і т.д і т.п признаках то різні речі, принаймні я так розумію.
А де саме той пункт про вимогу "не сквернословить в адрес Румынии" до новоспечених румун? Не можу знайти серед того що Ви скинули. Дуже цікаво почитати, як звучить саме формулювання, можна й оригінальне, дякую)
Заспокійтесь шановна, вас ніхто не змушував писати. Ви самі написали, що критика (потім зіскочили на сквернослівя) зі сторони нових румунів в сторону Румунії карається законом. І що цей пункт написано у вимогах новоявлених румунів. Голосно звучить. Мені як майб. громадянці цікаво стало з юридичної точки зору що це за закон та як саме він звучить.Так що не варто нервуватись, коли Вас просять уточнити.
На що мені переключатись та тратити сили я вирішу і без Вас. На відміну від Вас, доброзичлива пані, сподіваюсь все далі буде добре, і нікому з нас не прийдеться в майбутньому перекладати конституції, в тому числі і Вам. Хоч теж пораджу, тратити сили на щось інше, ніж на постійне нагнітання) На все добре.
Відправлено через 34 хвилини 39 секунди:
Доброго ранку. Так, можна. Адвокати таке роблять.Канонушка писал(а):Доброго оанку! Можливо хтось в курсі чи може адвокат записати на присягу до виходу в приказ( тобто він дає запрос в бухарест і вони назначають дату разом з виходом в приказ) бо вже якщо вийти в приказ то записують аж на наступний рік, а так через місяць- два, можливо хтось таке робив, то відпишіться , дякую
Сама так мала робити. Правда на той час обіцяли - 3-4 місяці, а не 1-2 . Як зараз це все виглядає, враховуючи що посередники вже теж пишуть на кінець року, не знаю. Але в будь-якому випадку, якщо податись на запис до виходу, то все рівно Вам вийде швидше.