OkM писал(а): ↑14 сен 2018, 02:24
красава писал(а): ↑13 сен 2018, 23:19
А на рахунок .. паспорт нульовий.., так рум.пас можна і Києві отримати., в посольстві., і шо тоді? Не накручуйте себе.
Паспорт, який видає посольство своїм громадянам на території іншої країни - це так званий "білий паспорт" (при втраті і т.п.). З ним можна лише повернутися додому і зробити такий, як треба. Тому ті паспорти, що ми беремо у консульствах Румунії, - це стандартний загран, з ним таке пояснення не проконає, ніби-то зробив у консульстві, тому нема штампу.
Це норми міжнародного права. Тут стосовно укр., але то типово для різних країн:
http://uagolos.com/iak-zrobiti-bilii-pa ... -ykrajiny/
Тому у консульстві стандартний загран отримати з такою аргументацією неможливо.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Було б дуже все просто, якби так.
Відправлено через 19 хвилин 17 секунд:
Те саме на рум. сайті
https://www.mae.ro/node/1459
Більш лояльні до своїх громадян посольства США, котрі пропонують і постійний паспорт.
З усією повагою до вас, але ви все наплутали і звалили на купу.
Коли людина дотримується закону, то, насправді, все чітко і просто, давайте за порядком:
1) коли громадянин Румунії (з булетіном) закордоном втратив свій паспорт, він має можливість звернутись у консульство і отримати посвідчення для повернення додому (це посвідчення не має ніякого відношення до постійно діючого паспорта, який він втратив).
2) румунський загран (паспорт для зовнішнього користування, поїздок по Европі, вашої ідентифікації закордоном) можна зробити як у Румунії, так і закордоном через звернення у консульство Румуніі. І не важливо де вам його видали - документ має силу, законність, виданий на 10 років (він не білий і не сірий).
А тепер детально про отримання закордонного паспорту у консульстві, хто, де і коли може отримати?
- якщо ви маєте булетін, прописку у Румунії, то такий паспорт ви отримуєте у Румунії! Громадянин Румунії який має булетін і звертається у консульство закордоном, отримає відповідь про те що він має повернутись у Румунію де живе і прописаний, і отримати паспорт там. Ваші доведення що ви живете і прописані в Україні приведуть до того що вам звернуть увагу що румун не може мати дві прописки (в Румунії і ще десь) і тому вам або треба буде здати булетін і обслуговуватися у консульстві за кордоном, або летіти у Румунію і робити всі документи там.
- я громадянка Румунії і України, прописана і проживаю в Україні (маю внутрішній український паспорт, булетіну не маю). Усі документи роблю у консульстві в Києві (Сор, Соб, закордонний паспорт собі, дітям) кожного разу при зверненні у консульство я надаю переклад мого внутрішнього українського паспорта як підтвердження того що я на законних умовах знаходжусь в Україні і маю всі підстави для звернення у консульство.
- через декілька тижнів у мене народиться ще одна дитина, згідно закону я, як громадянка Румунії, яка народила закордоном, за законом Румунії, протягом півроку має звернутись у консульство і зробити дитині Сор, паспорт при потребі. І я знову буду надавати внутрішній український паспорт, як підтвердження того що я маю законні підстави обслуговуватися у консульстві в Україні.
Порядок дій громадянина Румунії при поселенні (реєстрації) закордоном:
- приїзджаєте у країну де плануєте жити довго, постійно, тривалий термін
- отримуєте реєстрацію, посвідку на проживання, інший документ що підтверджує ваш постійний статус в цій країні
-звертаєтесь у консульство Румуніі, стаєте на облік (показавши документи на реєстрацію у цій країні) в такому випадку булетін за законом треба здати
- обслуговуєтесь у консульстві Румунії, робити всі необхідні документи (а не тільки білі і сірі)
Це ще один важливий момент про те, а навіщо мені в моїм дітям булетін. Ваші діти закордоном або його у консульстві здадуть і будуть обслуговуватися на місці, або полетять в Румунію робити всі документи, наприклад, із Канади
А при перетині кордону не треба лякатись) дивно дивляться? Так робота у прикордонників така)
Да, маю два громадянства, да, маю законні підстави, прописку в Україні і тут живу, да, я отримала свій паспорт і на дітей у консульстві Румунії в Україні, да, раніше ніколи по ним не виїзджала, це наш перший успішний політ (проїзд) усією родиною!!! Головне не порушувати правила перетину кордону України (як би вам не хотілось) - ви маєте в'їхати і заїхати як громадянин України!
Ви маєте на це законне право!!!! Читайте закон, думайте, розбираєтесь, знайте свої права, все дійсно просто!