Iren1989 писал(а):jakovloz44@gmail.com писал(а):jakovloz44@gmail.com
Добрый день.Сдал присягу,получил сертефикат,подскажите что делать дальше?и сколько будет стоить?Еще начитался везде и все таки не пойму что такое СОБ и СОР и что такое Бюлетин? Получается паспорт после присяги быстро не получишь? Спасибо.)
Свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, бюлетін - внутрішній паспорт.
Спочатку подається на свідоцтво про народження (у кого необхідність то й про шлюб), а вже потім подається на бюлетін або закордонний. Хто робить внутрішній, хтось ні. То вже як вирішите.
Сам паспорт недовго робиться, вироблення свідоцтв займають найбільше часу по суті.
В консульстві безплатно роблять. А в посередників напряму питайте ціни.
Ось я трохи доповню це та підкину не провіренної до кінця інформації.
СОР та СОБ можна робити в консульствах по місцю (Київ ,Одесса Чернівці , Солотвино) обійдуться в гроші тільки переводи необхідних документів та можливо хто сам ел. форму подачі не хоче заповняти то ця послуга через посередника теж. Брати на Бухарест соб чи сор уже самі посередники відказуються навіть(радять консульство) , бо їх лімітують квотою на прийом таких сор.
Потім кому потрібно бюлетін (що саме смішне це на данний момент найдорожчий документ 150 -200евро +) бо потребує прописки а це гроші якомусь квартировласнику та посереднику + за сам документ.
Паралельно (або кому не потрібно бюлетін) робиться закордонний паспорт , терміновий або довгостроковий(1рік і 5 років) - як я зрозумів можливо його зробити знов же в консульстві своєму за 65 дол . Ну і + всі інші папері які ви потребуєте ще сор для дітей . права на машину і так далі.
Так ось не провірена інфо , мені 16 числа 2 чоловік (шофер одного бусіка та його пасажир) говорили що вже зараз тільки вийшли нові взірці бюлетіна та зак. паспорта з терміном дії 20 років натомість 10 у бюлетіна , і 12 років замість 5 у зак.паспорту. Якщо це так то це хороша новина.
Питав по цьому поводу одного посередника з фірми ,вона щось не дуже впевнено це але підтвердила ,лише сказала що наприклад 20 річний бюлетін будуть давати старшим людям переважно бо в них зовнішність на фото не міняється сильно (як на мене брєд якийсь) а молодим будуть давати 10 річні і далі.
Хтось ще щось чув по цьому поводу?