barbosa писал(а):
вчив мову від початку грудня. більше приділяв уваги питанням ніж мові в загальному.
особиста думка. якшо вирішите зробити таку ж саму помилку, то хоча б вивчіть про свою роботу все. абсолютно все. тема роботи їх цікавила найбільше.
да, і до речі рижа ціленаправлено виловлювала не носіїв з лівого ряду. а старша їй прізвища підсказувала після оголошення. мене назвали першим у моїй групі з 6 людей. але я спеціально повільно виходив з ряду і пропутив 2 носіїв вперед і підійшов третім. не допомогло. вона зразу же мене вибрала для розмови
От тут за два дні "післяприсяжних" під 10 сторінок написали взяло часу щоб перечитати все.
Скажу зразу дуже шкода тих що не здали бо дійсно люди вчили і в якісь мірі просто не поталанило трішки. Читаючи сам наче знову переживав ті моменти з АНЧ теж не все було гладко.
Я можливо не найкращий студент але хороший аналітик , тому хотів зауважити на деяких моментах цих 10 сторінок розповідей.
1) Хтось писав про успішну здачу у грудні , не можна порівнювати звичайно , є до 8 березня і після - це так на вскидку. 2) Руда з каре хоча задає питання не з списку в основному але вони прості (якщо ви трохи розумієтесь на лімбі а не тільки на списку питань звичайно) але це правда якщо ви їй чимось не сподобались вона з легкістю може вас завалити 1-2 питаннями на принцип(писав раніше як зрізала особисто мене та одного носія мови не моргнувши оком)
3) з 5 - 6 останніх присяг жодної не проходило без нововедень на кожній вони вводять щось нове чого не було раніше ,(тобто з величезною ймовірністю до паспорта і юр. текстів на слідуючій буде ще щось) тож натренований переклад цих предметів це не гарантія що вас це спитають а не щось кардинально нове
4) Про роботу так питають майже завжди (зал+кабінет), дуже розгорнуту розповідь хоче про роботу іменно Тіну(розказувала моя сусідка по бусіку про свої 15 питань тільки по роботі і те як вони з неї відверто глузували коли від хвилювання і від того що вже стомилась від такої кількості питань плуталась - правда здала)
5) Фактор фарту присутній і тепер (особливо якщо враховувати що вже декілька присяг після домн можуть не питати взагалі . тільки присяга і все) а 3 з 4 людей проходять через чорненьку домну (що не складно), поки руда допитує свого одного.
П,С. Ну а всім напередодні своїх присяг хочу щиро побажати удачі , побільше впевненості в собі , постарайтесь все ж підготуватись на рівні розмовному хоч трохи більше а не лише питання, їдьте завчасно(за день до присяги),вдягайтесь порядно , не показуйте що ви хвилюєтесь бо це для них як магніт,не мовчіть коли щось не зрозуміли чи не дочули ,питайте і говоріть і не втрачайте надію, стійте за себе до останнього навіть там у вас як мінімум 2 шанси на успішну здачу та сертифікат!
Відправлено через 12 хвилини 5 секунди:
Svitlana12345 писал(а):над.37 писал(а):
З румунської на українську.
Цікаво хто їз них знає українську мову
По логіці речей та з розповіді Tania_Art - навпаки , з української (папірці вони завчасно десь переклали та підготовили) на румунську - текст який вони звичайно знають і зразу розуміють що вартий ваш переклад.