Звіт про присягу 22.02
Ура нарешті цей день наступив і я получила довгоочікуваний сертифікат. Присяга у мене була в четверг, вона нічим не відрізняється від вівторка, хіба тільки тим що 1 або два заходи буває. Мені було назначено на 8:00 як і раніше всі писали, починають читати списки раніше, а дальше все те саме як завжди, піднімаєшся на 4 поверх заходиш в зал і чекаєш коли будуть перевіряти паспорт і забирати фото. Домни які приймають документи привітні і лишніх питань не задають, була одна жінка подавала документи на себе і на дітей то вона майже нічого не розуміла, що їй говорят, то їй домна попросила комусь із залу перевести що вони від неї хочуть і ніхто іі не виганяв і все норм в неї пройшло. На присязі було десь приблизно чоловік 80, не здало 8-10 чоловік, хоча можливо після бесіди з Тіну в них все получилось. Тіну прийшов і сказав щоб всі представлялися, говорили звідки вони, а потім читали присягу. Більшість людей в залі було з Чернівців і їм питання не задавали, хіба вже погано прочитав присягу то задавав легкі питання: як звати, звідки ти. А от хто говорив, що він з Киева, Житомира, кривого ріга чи інші міста то Тіну зразу задавав питання: як звати, де іменно находитися це місто, в якій частині України, де ви вчили мову, назвіть три речі які ви любите в Румунії, якщо ти не міг на них відповісти, то він питав, імя, скільки років, якщо ти і на це не відповів то все забирали паспорт, так що Тіну нікого не валив, а задав легкі питання, хоча був один хлопец з Чернівців який десь шість раз читав присягу, ніяк не міг іі прочитати путав слова місцями, вже весь зал читав разом з ним, але по ньому було видно що він нервувався і він вічно вибачався, і Тіну в нього паспорт не забрав. Так що присяги зараз легкі, але розслаблятися не потрібно, мову вчити треба обов`язково хоча би на елементарному рівні. Я приїхала в Бухарест за 2 дні до присяги, це мені дуже помогло, я встигла привикнути до мови і вже не так страшно було. Всім удачі в майбутніх присягах!!!
Отправлено спустя 12 минут 3 секунды:
І ще порада для здачі присяги, сідайте в середині залу, а то як правило починають читати з початку залу і поки до вас дойде черга то ви встигнете зорієнтуватися,що і до чого.