BOBA-PO.Помощь в восстановление румынского гражданства. Румынское гражданство.Румынский паспорт.

Румынское гражданство (ЕС). Паспорт Румынии. Законное Оформление.
Румынский паспорт для украинцев, граждан РФ.
Как получить Румынский паспорт, Гражданство Румынии?
Правила форума
О пересечении границы с румынским паспортом пишем >>ЗДЕСЬ
О Документах пишем >>ЗДЕСЬ
Все о выезде в Англию, Германию, Италию и тд. пишем >>ЗДЕСЬ

meddyvo
Новачок
Благодарил (а): 5 раз

Re: BOBA-PO. Румынское гражданство.Румынский паспорт, Гражданство Румынии

Сообщение meddyvo » 09 окт 2016, 12:15

okro писал(а):Привіт! Цікавить думка форумчан з наступного питання:
Маю СОРи і СОБ - собі планую робити булетин та закорд.паспорт....вагаюсь стосовно дітей. Не знаю робити їм закордонні паспорти зараз чи не поспішати. Якщо захочу кудись їхати - як це робити? Виїжджати тільки через Румунію по сертифікату? І ще питання - якщо їхати самій з дітьми - що потрібно від батька - дозвіл на виїзд - український чи румунський також?
Буду вдячна за висловлені думки та поради.
Я думаю, головне, щоб у дітей були румунські СОРи, а паспорта Ви можете зробити в будь-який момент. Румунський дозвіл також потрібен, іхала в автобусі з жінкою, вона розповідала, як не не випустили з нею сімнадцятирічну доньку з Бухареста на літак до Іспаніі.

Yasia-ch
Зацікавлений
Благодарил (а): 25 раз

Сообщение Yasia-ch » 09 окт 2016, 12:28

Маю СОРи і СОБ - собі планую робити булетин та закорд.паспорт....вагаюсь стосовно дітей. Не знаю робити їм закордонні паспорти зараз чи не поспішати. Якщо захочу кудись їхати - як це робити? Виїжджати тільки через Румунію по сертифікату? І ще питання - якщо їхати самій з дітьми - що потрібно від батька - дозвіл на виїзд - український чи румунський також?
А що, можна по сертифікату виїджати в інші країни Євросоюзу (через Румунію)? В інших країнах не питають паспорт?

Як на мене, краще зробити паспорти і дітям, якщо маєте фінансову можливість. Тоді можна безпроблемно виїджати з будь-якої країни, не обов"язково планувати подорожі через територію Румунії.

Mad
Зацікавлений
Благодарил (а): 19 раз

Сообщение Mad » 09 окт 2016, 12:41

По сертифікату про громадянство чи по СОРу Ви і діти зможете в'їхати тільки в Румунію і не дальше... Якщо виїжджати без одного із батьків, то від другого батька (матері) необхідний дозвіл на відповідно якщо в Румунію - румунській мові.

okro
Новачок
Благодарил (а): 3 раза

Сообщение okro » 09 окт 2016, 13:41

Yasia-ch писал(а):
А що, можна по сертифікату виїджати в інші країни Євросоюзу (через Румунію)? В інших країнах не питають паспорт?

Як на мене, краще зробити паспорти і дітям, якщо маєте фінансову можливість. Тоді можна безпроблемно виїджати з будь-якої країни, не обов"язково планувати подорожі через територію Румунії.
Я не знаю....думаю що не можна без паспорта. Просто як я зрозуміла, то громадяни Румунії можуть їздити по Європі лише маючи булетин (крім деяких країн включаючи Україну). Діти отримують прописку автоматично, там де мама (як мені пояснили), а при досягненні 14 р. потрібно і їм зробити булетин. А до того часу як з дітьми?...мабуть таки треба закорд.паспорти. Тому і хотіла з"ясувати, можливо хтось має подібний досвід.

Yasia-ch
Зацікавлений
Благодарил (а): 25 раз

Сообщение Yasia-ch » 09 окт 2016, 15:25

okro писал(а):
Yasia-ch писал(а):

Я не знаю....думаю що не можна без паспорта. Просто як я зрозуміла, то громадяни Румунії можуть їздити по Європі лише маючи булетин (крім деяких країн включаючи Україну). Діти отримують прописку автоматично, там де мама (як мені пояснили), а при досягненні 14 р. потрібно і їм зробити булетин. А до того часу як з дітьми?...мабуть таки треба закорд.паспорти. Тому і хотіла з"ясувати, можливо хтось має подібний досвід.
Як вирішуються питання з дітьми я Вам не підкажу. Не мала досвіду. Але Вам не обов"язково робити булетін (якщо тільки не маєте вагомих причин на це). Можете зразу всім оформляти закордонні паспорти. Це ще і суттєво зекономить бюджет.
Таким чином у Вас буде документ, що підтверджує громадянство Румунії і дає право на проїзд у будь-яку країну (ЄС та інші). Бо булетін дає право пересуватись тільки в межах ЄС. Єдине, якщо не робити булетін, то у Вас не буде прописки в Румунії, і в закордонному паспорті в графі домічіліу (резиденство/проживання) буде стояти Україна. Але це ніяким чином не впливає на Ваші можливості поїздок і права громадянина Румунії.

Tania me
Новачок

Сообщение Tania me » 09 окт 2016, 22:07

Можливо в когось була ситуація: подали на паспорт, справу розглянули, а наказ не вийшов. Від часу розгляду пройшло 4 місяці, дати наказу далі нема, від моменту подачі пройшло більше року, може хтось знає як далі все відбувається?

Alexey1983
забанений
Благодарил (а): 119 раз

Сообщение Alexey1983 » 09 окт 2016, 22:17

Tania me писал(а):Можливо в когось була ситуація: подали на паспорт, справу розглянули, а наказ не вийшов. Від часу розгляду пройшло 4 місяці, дати наказу далі нема, від моменту подачі пройшло більше року, може хтось знає як далі все відбувається?
паспорт, справу розглянули, а наказ не вийшов???????!!!!!!! Вы о досаре? или о чем??????!!!!!

Tania me
Новачок

Сообщение Tania me » 09 окт 2016, 22:24

Alexey1983 писал(а):
Tania me писал(а):Можливо в когось була ситуація: подали на паспорт, справу розглянули, а наказ не вийшов. Від часу розгляду пройшло 4 місяці, дати наказу далі нема, від моменту подачі пройшло більше року, може хтось знає як далі все відбувається?
паспорт, справу розглянули, а наказ не вийшов???????!!!!!!! Вы о досаре? или о чем??????!!!!!
На сайті ank перевіряли дату присяги (наказу), у графі termen - 05.06, в графі solutie - пусто, тобто 4 місяці розглядають, які терміни розгляду? я про це

Автор темы
BOBA-PO
Поважний користувач
Благодарил (а): 101 раз

Сообщение BOBA-PO » 09 окт 2016, 22:33

3bt писал(а):ВОВА-РО, начали ли выдавать в сучаве булетины в массовом порядке, по которым у людей были многомесяные задержки?!!! "В массовом порядке" - то есть выдают всем, у кого были задержки, или выдают только некоторым, а у остальных все равно эти задержки только еще больше растут? В чем причина задержек?

Denys Dnepr, а вы пролучили наконец свой булетин? Если нет, то ваша ситуация какая-то ненормальная, почему вы не хотите обратиться к адвокату или посреднику, чтобы узнать в чем причина такой задержки по сей день?
Добрый вечер, выдают всем у кого быле задержка.
Помощь в получении румынского гражданства. Предоставляю услуги с 2011 года. Безстрессовой - 100% сдачи присяги.
Запись на Присягу, оформление СОР - СОБ, организуем прописку в Румынии, подача на загранпаспорт, обмен водительского удостоверения.
тел.: +380967132193 (Viber,WhatsApp), +380667857718.

• Перечень документов • Образцы документов • Закон о гражданстве

Alexey1983
забанений
Благодарил (а): 119 раз

Сообщение Alexey1983 » 09 окт 2016, 22:44

Tania me писал(а):
Alexey1983 писал(а):
На сайті ank перевіряли дату присяги (наказу), у графі termen - 05.06, в графі solutie - пусто, тобто 4 місяці розглядають, які терміни розгляду? я про це
Если с досаром все нормально - 2 месяца и приказ от даты TERMEN ( при условии, что подавали в Бухаресте)!
Ответить