Пишіть періодично запити про досар на емейл ANC. Зразок можу вислати.vladimir_1993 писал(а):А якщо проблеми виникнуть прирозгляді справи, як я про це зможу дізнатись ?Iren1989 писал(а):
Мене записують через Бухарест (подача досару з проживання в Румунії) без моєї присутності.
З мого боку потрібна була довіреність на адвоката, хоч там вона вже включає все : запис на присягу та подальше вироблення документів, представлення моїх інтересів в Румунії і т.д
Сказали місяць чекати на саме запрошення на присягу. Місяць не пройшов, тому дати ще не знаю, але зазвичай від виходу в приказ до присяги (через адвоката з прож. в Румунії) проходить десь 4 -5 місяців.
Відправлено через 6 хвилини 10 секунди:
Re: BOBA-PO. Румынское гражданство.Румынский паспорт, Гражданство Румынии
Дата комісія це по ідеї, коли вашу папку з документами беруть в руки, грунтовно провіряють, дивляться чи прийшли всі запити і т.д
Якщо все нормально, досар отриму є авіз позітів і йде в приказ.
Зараз, судячи по всьому, дату комісії всім ставлять в межах 5 місяців від подачі, але слід вважати на те, що українцям все рівно треба чекати десь рік на вихід приказ.
Так, якщо в солюціє стоїть номер наказу можете починати клопотатись про запис на присягу
Я відправляла сама запити про стан досару через емейл до ANC кожні пару місяців, без адвокатів, ближче до комісії взагалі кожні пару тижнів. Щоб в разі чого, зразу можна дослати, те що потрібно.
Рекомендую писати частіше, не тільки один раз та й все. Знайома написала один раз на початку, відповіли стандартною відповіддю що все ок, більше не писала. А перед самою комісією виявилось треба досилати там щось, поки розібрались що та як, поки дослала, комісію перенесли, все затягнулось.
Тому, краще частіше писати та перевіряти - спокійніше та надійніше буде. Приходить стандартна відповідь - можете не хвилюватись. Будуть якісь проблеми - дошлете до комісії і все буде вчасно.